תאונות דרכים
בישראל, תאונות דרכים הן לצערנו תופעה שכיחה, זאת חרף המשאבים הרבים שהרשויות משקיעות מידי יום למניעתן.
אדם שנפגע בתאונת דרכים זכאי לפיצוי כספי, כאשר אין משמעות לשאלה מי האשם בתאונה. הזכות לפיצויים קיימת באותה מידה גם לאשם בתאונה וגם למי שנפגע שלא באשמתו.
גם בתאונות קלות, בהן לא נגרם לתובע נזק, אלא למספר ימים בלבד, ניתן לקבל פיצוי בסדר גודל של אלפי ש"ח, זאת בלא צורך בהתדיינות משפטית ארוכה. במקרים אלה התובע זוכה לפיצוי הנע בין כ- 5,000 ל- 19,000 ש"ח, בעיקר בגין הכאב והסבל שנגרמו לו וזאת על ידי עורך דין לענייני תאונות דרכים. כדאי כמובן להתלוות בעורך דין מנוסה לענייני תאונות דרכים.
במקרים של פגיעה קשה עקב תאונת דרכים, קיימת אפשרות, לקבל מחברת הביטוח מקדמה של פיצויים בסמוך לתאונה, על חשבון הפיצוי הסופי – מקדמה זו נקראת תשלום תכוף. הליך קבלת התשלום התכוף איננו פשוט ומצריך ייצוג של עורך דין תאונות דרכים היודע כיצד להתנהל מול חברת הביטוח.
עוד חשוב להבין כי גם במקרים שהאינטואיציה הראשונית אומרת כי אין המדובר בתאונות דרכים, יש לערוך בירור פרטני במקרי ספק אלה, שכן בית המשפט הרחיב עם השנים את הגדרת תאונת הדרכים. כך למשל, בתי המשפט הכירו במקרים בהם נפגע אדם מרכב חונה, בתאונות הקורות לאנשים תוך כדי כניסה לרכב או יציאה ממנו ובפציעות הנגרמות במהלך טיפול ברכב, כתאונות דרכים.
התיישנות בתאונת דרכים
ניתן להגיש תביעה לפיצויים בגין נזקים שנגרמו כתוצאה מתאונת דרכים עד 7 שנים לאחר התאונה. במקרים חריגים, כאשר הנזק התגלה במועד מאוחר יותר למשל, תקופת ההתיישנות עשויה להתארך ל- 10 שנים.
כדי להגיש תביעה בגין נזק שנגרם כתוצאה מתאונת דרכים, חשוב מאוד להבין בדיוק מה הנזק שנגרם לנפגע, ובמקרים מסוימים אף מומלץ להמתין תקופה מסוימת עד שהנזק מתגבש מבחינה רפואית וניתן להעריך ולכמת אותו.
חשוב לפעול בעניין הזה בצורה חכמה ולשים לב לכך שהתביעה מוגשת בתוך תקופת ההתיישנות, אך יחד עם זאת, שהיא לא מוגשת בשלב מוקדם מדי.
"אל תהססו להתייעץ עם מי שמנוסה בהגשת תביעות מהסוג הזה, וידע להכווין אתכם בצורה הנכונה והמדויקת ולעזור לכם לתזמן את מועד הגשת התביעה שלכם."